Publieksdag Eetstoornissen UMCG zaterdag 10 maart 2007

Workshop haptonomie bij alle vormen van eet- en gewichts problemen

In deze Workshop zullen zowel de haptotherapeut als de ervaringdeskundige duidelijk proberen te maken dat een eet- of gewichtsprobleem, vaak stoornissen genoemd, een gevolg is van hoe je met jezelf, de ander, je lijf en eten omgaat. Hinke Tolman vertelt over hoe zij werkt als haptotherapeut en Lammie van der Wal, een vrouw die een eetstoornis heeft gehad, vertelt over haar eigen ervaringen met haptonomie.

Haptotherapie biedt veel mogelijkheden om daarin te veranderen. Maar niet het werken aan het eetpatroon, dus weinig of geen voedingskundige adviezen! In mijn visie zou dat symptoombestrijding zijn en zou dat op zijn best op de korte termijn werken. Mijn ervaring is dat het meestal averechts werkt.

Als haptotherapeut en diëtist werk ik samen met de cliënt wat ervoor of achter het eetprobleem zit, om uiteindelijk weer te kunnen eten als je maag of smaak dat aangeeft en niet omdat je hoofd soort en hoeveelheid eten heeft bedacht.

Een kwestie van weer voelen!
Samengevat:
Eet- of gewichtsproblemen gaan niet over eten maar hoe het eigenlijk met jou is.
- Het is essentieel om tijdens de therapie ook met je lichaam bezig te zijn.
- De neiging om meer controle te willen hebben is geen oplossing, maar is juist een probleem.

De workshop wordt gegeven door Hinke Tolman, haptotherapeut in Haren en Lammie van der Wal, ervaringsdeskundige uit Utrecht.

Eet- en gewichtsproblemen: een GROOT probleem? Maak dan kennis met haptonomie in de korte cursus: Kennismaken met Haptonomie

Haptonomie bij alle vormen van eet- en gewichtsproblemen, publieksdag eetstoornissen UMCG 2007 Lees meer>>